Міні-екскурсія в рамках проведення ZdravoFest!

29 червня 2014 року в рамках ZdravoFest функціонувало 9 тематичних павільйонів, серед яких і присвячений промисловому туризму Кривого Рогу. Співробітники Інституту розвитку міста презентували яскраву промопродукцію: буклети, листівки та інформаційні стенди, що демонструють індустріальну велич нашого міста та потужний потенціал для розвитку промислового туризму.

В рамках даного заходу функціонувало 9 тематичних павільйонів, серед яких і присвячений промисловому туризму Кривого Рогу. Співробітники Інституту розвитку міста презентували яскраву промопродукцію: буклети, листівки та інформаційні стенди, що демонструють індустріальну велич нашого міста та потужний потенціал для розвитку промислового туризму.

Охочих дізнатися про цей ще досить незвичний та захоплюючий вид туризму виявилося чимало – багато мешканців міста цікавилися тематикою екскурсій, вартістю, а головним  питанням було «Чи можна спуститися в справжню шахту чи на власні очі побачити кар’єри гірничо-збагачувальних комбінатів?». Приємно, що криворіжці виявляють бажання до промислових об’єктів рідного міста та навіть хочуть на собі випробувати професію шахтаря та гірника хоча б у «спрощених» формах.

Чудовим бонусом для бажаючих відкрити для себе історію Кривого Рогу стала міні-екскурсія за участі відомого екскурсовода Казакова Володимира, фахівця відділу промислового туризму КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу». Маршрут пролягав повз проспект Карла Макса та вулицю Леніна.

Учасниками екскурсії здебільшого була молодь, студенти, молоді працівники та члени ГО «Велокривбас». Володимир Леонідович знайомив присутніх з історією назв вулиць, що для багатьох стало відкриттям, адже не кожному відомі старі назви вулиць – Поштова (проспект Карла Маркса), Базарна (Октябрська), Миколаївська (Леніна), Банна (Аненка), Старобанна (Чкалова).

Особливу увагу приділили постаті Олександра Поля, завдяки власне якому і зародилося сталеве серце країни – Кривбас. Захоплюючі розповіді про «залізну лихоманку» занурили екскурсантів в атмосферу тяжкої праці та прагнення людини до збагачення на кшталт часів «золотої лихоманки» в Америці у ХІХ столітті.

Цікавою виявилася інформація щодо зникнення та відродження історичних та культурних пам’яток Кривого Рогу – першого театру та кінотеатру на вулиці Поштовій, скверу імені імператора Олександра ІІ та пам’ятника на його честь, а також багато інших визначних місць.

За словами учасників екскурсії, їм видалася чудова нагода відкрити багато непізнаних сторінок історії рідного міста та прослідкувати його розвиток від витоків до сьогодення. І навіть за таку відносно недовгу подорож (близько години) вони дізналися про цю частину Кривого Рогу більш, ніж прогулюючись повз ці вулиці кожні вихідні.  

DSCN3105

DSCN3107

DSCN3108

DSCN3109

DSCN3110

DSCN3111

DSCN3112