Засідання з нагоди Всесвітнього дня туризму

З нагоди відзначення Дня туризму в Україні департаментом культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації 24 вересня 2014 року було проведено засідання круглого столу. У його роботі взяли участь представники туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, власники сільських садиб, представники музеїв та ЗМІ. Робота круглого столу була спрямована на презентацію можливостей у сфері промислового та активного туризму.

 

DSCN4704 - копия

Перед початком роботи круглого столу з вітальним словом з нагоди Дня туризму виступили заступник директора департаменту, начальник управління туристичного потенціалу та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Світлична Світлана Маратівна та директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Мороко Владислав Валерійович.

 

DSCN4711


Знаковою подією є те, що в цьому році на Дніпропетровщині почали приділяти увагу промисловому туризму, і дуже приємно, що в обласному центрі не забувають, що новаторами в даному питанні є саме місто Кривий Ріг.

 

DSCN4720


Під час роботи круглого столу свої туристичні можливості презентувало найвідкритіше для відвідувачів підприємство «Інтерпайпсталь». Туристичний потенціал Криворіжжя у своїй презентації розкрила Пацюк Вікторія. Перспективи та роботу щодо становлення індустріального туризму презентували представники Запорізької ОДА, які знову ж таки акцентували увагу на тому, що в стратегії своєї діяльності користувалися досвідом Кривого Рогу. Про організацію роботи з екскурсантами поділилися фахівці Музею Нижньодніпровського трубного заводу та кондитерської фабрики «АВК».

 

DSCN4730


З нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму дипломами та подяками за сумлінну роботу, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток туризму України було нагороджено активістів туристичного руху нашої області, серед яких і відомий у Кривому Розі краєзнавець, один з ініціаторів становлення промислового туризму, завідувач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму ДВНЗ «Криворізький національний університет» Казаков Володимир Леонідович.

 

DSCN4762


Після теоретичної частини відбулася екскурсія до заводу «Інтерпайпсталь», де відвідувачів було проведено класичним туристичним маршрутом, а також розкрито специфіку налагодження екскурсійної діяльності на підприємстві.