Кривий Ріг відзначатиме День екскурсовода!

20.02.2015 року наше місто вперше відзначатиме професійне свято екскурсоводів - людей, які відкривають туристам незвідані куточки та об’єкти як рідного краю, так і всієї держави та світу.

 

Дата вибрана невипадково, адже починаючи з 1990 року 21 лютого є Міжнародним днем екскурсовода (International Tourist Guide Day) завдяки ініціативі Міжнародної Федерації Екскурсоводів (World Federation of Tourist Guide Associations). В першому святкуванні брали участь близько п’ятнадцяти країн.

 

Компанії, що займаються навчанням екскурсоводів, в цей день проводять спеціальні презентації та тренінги, семінари та круглі столи. Музеї організовують дні відкритих дверей з безкоштовним відвідуванням експозицій. Екскурсоводи проводять безкоштовні екскурсії для інвалідів, малозабезпечених, дітей, компаній-партнерів, представників влади і просто широкої публіки.

 

Кривий Ріг вирішив не відставати від своїх колег із зарубіжних країн. В результаті взаємодії місцевої спільноти екскурсоводів Кривого Рогу, управління економіки міськвиконкому та КП «Інститут розвитку міста» була розроблена програма відзначення Міжнародного дня екскурсовода.

 

Початок заходу о 9-00. Запрошуємо всіх бажаючих мешканців міста, зацікавлених осіб і представників організацій, туроператорів і турагентів, практикуючих екскурсоводів в конференц-зал Університету ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (3-тя дільниця).

 

Під час заходу, для всіх бажаючих участь в екскурсії «Кривий Ріг – місто контрастів» (огляд кар’єру Південного ГЗК, знайомство з історією, пам’ятками, сьогоденням та архітектурою вулиць старої історичної центральної частини нашого міста). Для проведення екскурсії заплановані три великі автобуси.

 

Участь у заходах безкоштовна.

 

Даний захід – це черговий крок до промоції різнопланового туристичного потенціалу нашого краю.

 

Запрошуємо всіх громадян нашого міста і всіх зацікавлених осіб у розвитку туризму у Кривому Розі взяти участь у заходах з відзначення Міжнародного дня туризму. За детальною інформацією звертатися за телефоном 92-29-69.

 

ДАЙДЖЕСТ ЕКСКУРСОВОДІВ МІСТА КРИВОГО РОГУ