Промисловий Кривий Ріг очима байкерів!

27 червня в рамках всеукраїнського мототуру «IRON TOUR 2018» Кривий Ріг відвідали байкери зі всієї України.

Основною метою мототуру – розвиток моторуху і розширення туристичних напрямів центральної і південної України, зокрема індустріальних міст.

Радо вітали учасників мототуру фахівці КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу», які і підготували туристичну подорож «сталевим серцем України».

 1

Маршрут передбачав відвідування добре відомих «візитівок» промислового міста – об’єктів коксохімічного виробництва і музею історії ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», а також кар’єру та музею ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

Початок подорожі був від славнозвісного пам’ятника легендарному козаку Рогу.

Далі байкери вирушили до коксохімічного виробництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яке є одним із найбільших виробників коксу в Україні та Східній Європі. Особливими об’єктами відвідування стали коксові батареї №5 і №6, які нещодавно повністю були реконструйовані за новітніми технологіями. У коксового цеху №1 мотолюбителів радо зустрічали фахівці, які провели екскурсії коксовими батареями і продемонстрували процес отримання коксу та коксового газу з вугільної шихти, яка подається по конвеєрних трактах вуглеподачі з вуглепідготовчого цеху.

2

3

4

5

Своє знайомство із ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» байкери закінчили відвідуванням музею історії, який доповнив уявлення екскурсантів про гірничорудну і металургійну справу.

6

Наступним об'єктом відвідування став музей ПАТ «Південний ГЗК», де учасники екскурсії дізналися історію становлення комбінату і ознайомилися із його сучасними виробничими потужностями. Особливо вразили байкерів величезний макет підприємства та он-лайн трансляція роботи кар'єру на величезному екрані, що давали повну картину злагодженої роботи комбінату.

7

8

9

10

І наостанок, екскурсантів чекав кар'єр Південного ГЗК, який має форму серця. Байкери на власні очі мали змогу побачити захоплюючу картину відкритого видобутку залізної руди. Масштаби кар'єру глибоко вразили екскурсантів - все навкруги перенеслося в іншу площину виміру – велетенські думпкари здавалися ледве помітними вагончиками, БілАЗи – маленькими іграшковими автомобілями, а весь процес був представлений наче на долоні.

 11

Байкери були щиро вражені красою промислових об’єктів підприємств, відкрили для себе процес видобутку та збагачення залізної руди, а також познайомилися з історією «сталевого серця» України.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» висловлює подяку ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» за надану можливість відвідати промислові об’єкти підприємства.

Про емоції та враження від екскурсій у коментарях:

Володимир Бадлюк (організатор всеукраїнського мототуру «IRON TOUR 2018»): «Ми розпочали наш тур із Києва і їдемо по містам ріки Дніпро. Учасники - з різних міст України: Києва, Одеси, Хмельницького, Чернівців, Знам’янки, Дніпра тощо. Ми хочемо показати Україну з іншої сторони, з індустріальної. І Кривий Ріг є центром цієї індустрії, залізним серцем України. Надзвичайно захоплюючі екскурсії сьогодні було продемонстровано. Особливо хочу відмітити теплу гостинність працівників обох підприємств. Я хочу подякувати організаторам за те, що змогли показати промислову велич Кривого Рогу».

Андрій Красін (співорганізатор мототуру «IRON TOUR 2018» у Кривому Розі): «Перш за все, ми хочемо подякувати ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг та ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» за можливість показати байкерами із усієї України індустріальні об’єкти, якими вони просто захоплюються. Впевнений, що за промисловим туризмом Кривого Рогу майбутнє».

Андрій Савченко (учасник мототуру): «Я перший раз відвідав кар’єр ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат, хоча і живу у Кривому Розі. Від екскурсій залишилось багато приємних вражень і мене переповнюють емоції. На власні очі я зміг побачити живу діючу індустрію нашого міста. Свою повагу хотів би висловити всім людям, які працюють на промислових об’єктах».