У Кривому Розі відсвяткували День туризму в Україні

27 вересня у ПК "Мистецький" пройшов урочистий захід з нагоди святкування Дня туризму в Україні. Його організаторами були управління економіки виконкому Криворізької міської ради та КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу".

заглавная

 

Відкрив урочистий захід Криворізький міський голова Юрій Вілкул.

"Я хочу висловити подяку нашим краєзнавцям за те, що допомагають розвивати особливий напрямок для нашого міста - промисловий туризм і показують гостям нашого міста такий незвичний та прекрасний індустріальний Кривий Ріг. Адже промисловість – це не тільки основа економічного розвитку нашого міста, а це ще неймовірні індустріальні пейзажі, які вражають своєю мальовничістю і масштабами. І цю незвичайну красу, із гордістю демонструють наші краєзнавці!", - зазначив Юрій Вілкул.

Під час заходу Криворізький міський голова Ю.Вілкул нагородив грамотами виконкому міської ради промислові підприємства нашого міста за розвиток в області туризму Кривого Рогу. Подяки та пам’ятні сувеніри отримали активні учасники фестивалю "Ніч індустріальної культури" та представники туристичної сфери за сумлінну, плідну працю, активну громадську діяльність, високий професіоналізм, значний особистий внесок в підтримку краєзнавства.

1

2

3

4

5

Крім того, за ініціативи КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" був організований художній пленер "Індустріальна палітра" до кар’єру ПАТ "Інгулецький ГЗК", де юні художники могли відобразити промисловий ландшафт через образотворче мистецтво. Три переможці художнього конкурсу були відзначені подяками і нагородами від міського голови.

"Проведення такого художнього конкурсу є логічним в цьому прекрасному промисловому місті. Ми, як художники, щиро вдячні адміністрації Кривого Рогу, ПрАТ "Інгулецький ГЗК" і КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" за те, що надаєте можливість розвиватися молодим талановитим художниками і розкривати наше місто із різних сторін", - сказала викладач Криворізької школи мистецтв №1 Вікторія Ушатік.

6

7

Після закінчення офіційної частини, гості свята мали можливість відвідати екскурсії до прокатного департаменту ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", на копер шахти Гігант Глибока ПрАТ "Центральний ГЗК", до музею цікавої науки "ЗНАНИУМ", а також здійснити прогулянки до Сланцевих скель та проспекту Поштовому.

Промисловий туризм у нашому місті з кожним роком все активніше розвивається і перетворює Кривий Ріг в столицю індустріального туризму України.