Ознайомлення польської делегації з Коксохімічним виробництвом

13 березня КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» спеціально для представників польської делегації з міста Люблін організував відвідування Коксохімічного виробництва публічного акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг».

1

Коксохімічне виробництво є одним з найбільших виробників коксу в Україні та Східній Європі. Тут ведеться переробка кам'яного вугілля і подальше отримання з нього коксу, коксового газу та хімічних продуктів коксування. Найбільшим споживачем продукції є ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», у виробничому циклі якого використовуються продукти коксування: кокс, сірчана кислота та очищений коксовий газ.

2

Агата Патолета - начальник управління туризму та Агнєшка Вєхнік - керівник сектору маркетингу люблінського муніципалітету вперше на власні очі побачили процес виробництва металургійного коксу, а також працюючі агрегати та машини коксохімічних батарей №№ 5,6.

3

Нові батареї збільшеної потужності з об'ємом печі 35,8 м3 використовують технології бездимного завантаження шихти. Установка беспилової видачі коксу із забезпеченням викидів не більше 50мГ / м3, а також низка аспіраційних і вентиляційних установок дозволяють значно зменшити викиди пилу і газу в навколишнє середовище та роблять виробництво більш екологічним.

4

Європейські гості отримали вражаючі емоції від побаченого, адже діюча індустрія – це дійсно захоплююче видовище. Польські колеги високо оцінили розвиток промислового туризму Кривого Рогу та підтримали ініціативу з подальшого його розвитку.

5

До речі, Коксохімічне виробництво ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (коксохімічна батарея № 5, 6) віднесено до п’яти об'єктів Кривого Рогу, які ввійшли до Європейського Маршруту Індустріальної спадщини (ERIH).