Учасники Форуму енергоефективності вражені промисловим Кривбасом

1

В Криворізькому виконкомі 15 березня відбувся Всеукраїнський форум з енергоефективного партнерства та відновлювальних джерел енергії в житловому секторі.

Захід проведено за підтримки мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. Його організатором виступив відділ з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій міськвиконкому.

2

Гості ознайомились з роботою фонду енергоефективності, інструментами залучення коштів для впровадження відповідних заходів, обмінялися досвідом впровадження енергоефективних проектів, в тому числі – з прикладами переходу на альтернативні джерела енергії.

3

«Інститут розвитку міста Кривого Рогу» організував для учасників форуму відвідування кар’єру Південного ГЗК та ознайомлення з експонатами музею цього підприємства.

Ляна Буравльова, державний експерт з енергоефективності Міністерства регіонального розвитку України:

Всеукраїнський форум з енергоефективності у м. Кривому Розі для обміну досвідом щодо реалізації енергозберігаючих заходів в ОСББ та інших житлових будинках за участі Мінрегіону, GIZ, АЕМУ, ПРООН та інших зацікавлених в енергоефективності установ, підприємств і організацій. Промислова екскурсія на ПАО «ПівдГЗК». Дуже вражена!

4

Оксана Котунова, заступник начальника відділу з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій виконкому Криворізької міської ради:

«В Кривому Розі відбувся Всеукраїнський форум з енергоефективного партнерства та відновлювальних джерел енергії в житловому секторі.

Дуже насичений захід, цікаві спікери, аудиторія, яка дійсно переймається питаннями розвитку та покращення своїх житлових будинків. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю за результатами форуму!

Вікторія Унучко, представник Програми розвитку ООН в Україні ( ПРООН):

5

«Надзвичайно цікаве та продуктивне відрядження до Кривого Рогу.

Вперше побачила на власні очі кар‘єри такого масштабу та дізналась про індустріальний туризм у місті.

Дякую Оксані Котуновій за чудову організацію конференції, а Анні Литвинчук за максимально цікаву екскурсію».

Святослав Павлюк, виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України»:

«Повернувся з Кривого Рогу, мав нагоду там виступати на Форумі з енергоефективного партнерства у житловому секторі, який проводила міська рада з керівниками місцевих ОСББ.

Лише згодом зрозумів: ЖОДЕН з місцевих учасників не згадував тему тарифів і безкоштовного газу. Дискусія була гаряча, але все сказане стосувалося того, як модернізувати будинки, як поставити регулювання тепла, чим місто може допомогти людям у цьому процесі. Мешканці Кривого Рогу виявилися мудрішими за багатьох політиків Києва, які розганяють тарифну істерію в засобах масової інформації.

6

Ірина Гудзь, консультант проекту GIZ:

«Всеукраїнський форум з енергоефективного партнерства та відновлювальних джерел енергії у житловому секторі.

Кривий Ріг для мене це:

  • Залізорудне серце!
  • Шматок Марсу в Україні!
  • Місто довжиною в ЖИТТЯ!

Дякую всім за прекрасний захід й захоплююче знайомство з містом!