Мистецтво та індустріальний туризм

1

На сцені криворізького театру ім. Т.Г. Шевченка 21 березня вперше була представлена сучасна опера "IYOV" формації NOVA OPERA.

Опера, що підкорила світ своїм сучасним та нестандартним підходом зали глядачів у Парижі, Нью-Йорку, Роттердамі, Відні, Копенгагені, Любліні, Гданську, Скоп'є, Києві, зібрала аншлаг й у Кривому Розі!

2

Головна її особливість – містерія народження нового звуку всередині рояля, на межі можливостей людського голосу. Завдяки нетиповим прийомам гри та використанню ударних інструментів, перформенс перетворюється на справжній симфонічний оркестр, а часом – навіть на генератор електронних звуків.

Вперше "IYOV" представили у вересні 2015 року на головній сцені фестивалю сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST.

За проханням артистів NOVA OPERA, "Інститутом розвитку міста Кривого Рогу" 22 березня була організована екскурсія містом. Гості відвідали копер шахти "Гвардійська". Сподіваємось, нові враження дадуть їм натхнення, адже формація зараз працює над розробкою урбаністичної вистави «Ґаз».

3

«Ми піднялися на висоту +83 метри, де побачили та відчули роботу механізмів та машин, які піднімають скіпові ємкості з рудою. На відмітці +36 метрів спостерігали розвантаження руди з подальшим перевантаженням на конвеєрні стрічки. Це дуже круто!», - розповіли гості міста.

Що ж, можливо, Кривий Ріг в майбутньому стане місцем народження нових творчих проектів!