Молодих українських волонтерів запрошують до Любліна

glavn

В рамках першого набору до проекту INTERCULTURE 4S молодь з усієї України запрошують на короткострокове тритижневе волонтерство у Польщі для участі у «Ночі культури» та фестивалю «Схід культури - інші звучання», що відбудуться на початку цього літа.

Участь у INTERCULTURE 4S – це можливість в якості міжнародного волонтера отримати цікавий досвід, нові враження та знання, а також покращити свої вміння з організації культурних подій спільно зі своїми польськими колегами. Додатково учасники будуть задіяні у майстер-класах з проектного менеджменту в сфері культури від провідних люблінських експертів, що зарекомендували себе в Польщі та Україні.

1

Проект полягає в тому, що 5 груп по 14 волонтерів у кожній (10 з України та 4 з Польщі) будуть брати участь в організації 5 найбільших циклічних подій Любліна у ювілейний для міста та Польщі рік -відзначення 450-річчя підписання Люблінської унії, що є джерелом натхнення для співпраці Польщі, Литви та України, а також колискою солідарної європейської дружби народів. Іншою метою проекту є промоція основ нової та водночас найбільшої європейської програми волонтерства – Європейського корпусу солідарності, що стартувала цього року.

2

В рамках першого набору волонтерів українська молодь матиме можливість працювати у команді під час проведення таких подій:

 І група, Ніч культури (термін волонтерства: 20 травня 2019 – 07 червня 2019 з виключенням 2-х днів на дорогу). Ніч культури – це щорічний фестиваль на Сході Польщі, який відбувається уночі в перші вихідні червня. Десятки тисяч мешканців міста і туристів з усіх закутків Європи виходять на нічні вулиці Любліна, перетворюючи його з артистами та людьми культури на місто вуличної магії. Щороку програма фестивалю багата на різноманітні події: музично-театральні дійства, концерти, мистецькі інсталяції, виставки, майстер-класи та багато іншого. Усе це відбувається у міському просторі в різних локаціях міста. Більше про подію (англійською): en.nockultury.pl

3

ІІ група, «Схід культури – інші звучання» (термін волонтерства:17 червня 2019 – 05 липня 2019 з виключенням 2-х днів на дорогу). Фестиваль «Схід культури - інші звучання» триматиме 4 дні, з 28 червня по 1 липня. Це щорічний фестиваль, на якому представлені найцікавіші музичні явища з різних жанрів. Подія не обмежується одним конкретним музичним напрямком та просуває цікавих артистів, що працюють у сферах ворлд м’юзік, реґі, джазу, електро, а також класичної музики чи року. В дусі багатокультурного міста, «Схід культури» є виразом стику жанрів, традицій та культурних впливів. Більше про подію (українською): ukr.innebrzmienia.eu

4

Кожна група буде проживати у Любліні протягом 3 тижнів, під час яких матиме можливість підготувати культурну подію, а після її проведення взяти участь у майстер-класі з управління проектами з акцентом на сферу культури.

Проект „INTERCULTURE 4S: International volunteering for solidarity in the field of city culture” фінансується Програмою Європейського корпусу солідарності.

Таким чином, завдяки проекту INTERCULTURE 4S молодь з України та Польщі матиме можливість долучитися до масштабних культурних подій Любліна, отримає унікальний доступ до know-how та досвід організації подій у місті, що надихає. Це прекрасна можливість відвідати іншу країну, відкрити для себе чи збагатити вже набуті знання про її культуру та мову, знайти друзів та поширити професійну мережу контактів на міжнародному рівні, а також спробувати себе у іншому середовищі.

5

Організатори: Координатор проекту/підтримуюча та приймаюча сторона: Адміністрація міста Люблін (Польща). Інтентет-сторінка Адміністрації (українською): lublin.eu/ua. Партнер проекту/підтримуюча сторона: Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне, Україна). Інтентет-сторінка НУВГП: nuwm.edu.ua

Запрошуємо вас стати частиною одного з провідних волонтерських проектів Європи!