Туризм - як інструмент міжкультурної взаємодії

1

З 9 по 14 квітня в Одесі проходив четвертий Міжнародний туристичний тиждень. Центральним заходом стала конференція «Туризм - як інструмент міжкультурної взаємодії», в якій взяли участь представники Управління економіки Криворізького міськвиконкому та КП «Інституту розвитку міста Кривого Рогу».  

Про тенденції розвитку туризму в Україні розповіла заступник директора департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віталіна Мартиновська. Голова туристичного комітету Організації економічного співробітництва і розвитку Армандо Перес закликав до залучення туристів через розширення географії лоукостів і організацію заходів по інтересам.

2

Експерт програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» Ксенія Хованова-Рубіконді повідомила, що в Одесі мирно співіснують люди різних національностей, а їх культури вільно розвиваються. Член Міжнародної Ради музеїв Амстердама Бернс Стенверс розповів про успіхи музеїв, які розвивають спільні проекти. Координатор проектів ЄБРР Денис Торхов ознайомив учасників конференції з можливостями фінансової підтримки малого і середнього бізнесу.

Яскравими і насиченими були виступи керівників департаментів туризму і культури міст Салоніки (Греція), Варшава (Польща), Сен-Назер (Франція), щодо створення нових пам'яток: музеїв підводних човнів, пасажирських лайнерів, пам'яті єврейського населення та інших. Генеральний секретар муніципалітету Марракешу (Марокко) презентував свою країну, як одну з найбільш високорозвинених в Африці, що досягла значних успіхів у сфері туризму.

3

З величезною цікавістю учасники конференції ознайомилися з презентацією «Уїк-енд в стилі INDUSTRIAL», представленою начальником Управління економіки виконкому Криворізької міської ради Тетяною Підпалько.

Туристичний потенціал своїх міст презентували делегати з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Закарпаття, Івано-Франківська, Кам'янець-Подільського, Херсону, Миколаїва і Чернігова

На конференції обговорювали перспективи організації кінофестивалів, опен-ейрів, виставок, спільних заходів, які дозволять значно збільшити кількість туристичних послуг в різних регіонах нашої країни, в тому числі в Кривому Розі.