Екскурсія для представників німецького Фонду Конрада Аденауера

1

Що чекає на Кривий Ріг та інші українські промислові міста? Чи має важка промисловість майбутнє у сучасному постіндустріальному світі? Чи є життя «після заводів»?

Саме з такими питаннями 16 квітня до нашого міста завітала делегація з Харківського офісу німецького Фонду Конрада Аденауера.

2

У Німеччині подібні запитання постали раптово – під час кризи 1960-70-х у вугільному та металургійному Рурському регіоні. Закривались шахти та заводи, вулиці заполонили демонстрації безробітних. Але Німеччина змогла пройти через складні структурні зміни в економіці, вдихнувши нове життя в промисловий регіон. Цей досвід актуальний і для України.

3

Харківський офіс Фонду Конрада Аденауера запросив всіх бажаючих, кому на перегляд документального фільму «Таємниця ландшафтного парку Дуйсбург» - про успішний приклад трансформацій в Рурському регіоні. Після перегляду відбулась панельна дискусія про майбутнє міста та інших промислових міст України.

Для делегації Фонду відділом промислового туризму КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" було здійснено екскурсійний супровід по промислово-туристичним об'єктам нашого міста.

4

Велике захоплення викликали кар'єр та музей ПАТ "Південного ГЗК", та унікальний музей гірничої техніки під відкритим небом ПАТ "АрселорМіталл Кривий Ріг".