В Кривому Розі для вітчизняних та зарубіжних журналістів влаштували прес-тур

1

Для знайомства з туристичним потенціалом міста, популяризацію промислового туризму та з нагоди відзначення Дня Європи комунальне підприємство "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" 17-18 травня організувало прес-інформаційний тур для зарубіжних, українських та міських ЗМІ.

Відвідати Залізне серце України, щоб наповнитися незабутніми враженнями та поділитися потім ними з людьми приїхали журналісти з різних країн Європи.

Серед них представники: Аджарія ТВ (Грузія, м. Батумі), журналу "Український туризм", туристичного інформаційного порталу Zruchno.Travel, транспортного каналу «Залізні магістралі», української національної інформаційної агенції "Укрінформ".

Звичайно, що до екскурсійної програми приєдналися й криворізькі журналісти: ТРК "Рудана", "34 каналу", "Першого міського", газети «Пульс» та представники кореспондентського пункту у м. Кривий Ріг "Національної суспільної телекомпанії України".

Екскурсійна програма передбачала відвідування діючих промислових підприємств та знайомство з туристичним потенціалом міста, як центру промислового туризму.

Першого дня журналісти ознайомилися з роботою ПАТ "Південний ГЗК" на прикладі залізорудного кар’єру. Всі були надзвичайно вражені його велетенськими розмірами. Нікого не залишило байдужим і знайомство з інтерактивним музеєм підприємства.

На екскурсії до коксохімічного виробництва публічного акціонерного товариства "АрселорМіттал Кривий Ріг" гості побачили найбільше промислове підприємство Європи та спостерігали за цікавими процесами виробництва коксу.

Завершився день легкою приємною прогулянкою найстарішою вулицею міста - проспектом Поштовим.

Ранок другого дня розпочався з відвідання ПАО «Криворізький залізорудний комбінат» — найбільшого підприємства в Україні з видобутку руди підземним способом. Група екскурсантів піднялася на копер шахти "Родіна", з якого відкривається захопливий вид на промислові ландшафти нашого міста.

Кривий Ріг – це не тільки промисловий центр України, а й потужний центр культури та креативної індустрії. Культурною подією нашого міста є фестиваль EUROFEST, присвячений Дню Європи в Кривому Розі, який пройшов 18 травня.

В межах фестивалю учасники прес-туру відвідали етап кубку України зі стронгмену, що проходив на чолі з президентами Федерації - Василем Вірастюком та Сергієм Конюшком.

Наостанок журналісти побували на фестивалі EUROFEST, який проходив у парку ім. Богдана Хмельницького.

Насичені дні прес-туру завершилися обміном враженнями про наше місто. Думки гостей збіглися на тому, що Кривий Ріг дуже зелене, дійсно довге та незвичайно цікаве місто, яке має чим здивувати не тільки українських, а й іноземних туристів.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11